hoe doe je de salsa

Je hebt misschien wel eens van het woord express gehoord. Het beschrijft eenvoudig hoe je je wilt voelen als je gelukkig en vredig bent. Dit is meer van Ju foundation dan Ju’ly. Jezelf uiten hoeft niet te betekenen dat je rapnummers schrijft, danslessen volgt of een dag een tutu draagt. Alle soorten expressie kunnen worden gedaan terwijl u geniet van de tijd die u in uw leven doorbrengt met mensen die dicht bij u staan. En de Gorinchemse swingdans is een uitstekende manier om je uit te drukken.

Dames en heren van alle leeftijden en rassen kunnen deelnemen aan swingdansen. De enige voorwaarde is dat je deelneemt aan een dansles. Er is geen ervaring of kennis van dansen vereist om deel te nemen. Het enige dat je echt nodig hebt, is enige basiskennis over hoe je je heupen kunt bewegen terwijl je danst of je stappen of spins oefent.

Terwijl ze leren zichzelf uit te drukken, raken veel mensen erg gefocust op één ding (hun dansvaardigheid) en missen ze de andere even belangrijke dingen die het leven zoveel completer maken (hartverscheurend, zinderend, seksueel, enz.). Swingdansen gaat over het overwinnen van zowel je twijfel als je lichaam. Het is ook een geweldige training en een zeer plezierige manier om een ​​nacht of twee door te brengen in Gorinchem. Het is veel leuker om je heupen te leren bewegen in een dansles versus alleen, in een club of alleen thuis.

De meesten van ons kunnen het maar zo druk hebben. Het is gemakkelijk om excuses te vinden om niet naar de les te gaan. Maar de waarheid is dat lessen vermakelijker zijn dan alleen zitten en je afvragen waarom je linkshandige big spender niet snel genoeg ergens heen kan gaan. Met swingdansen moet je misschien echt je huis uit om het te proberen. Het kan zijn dat u uw smaakpapillen een tijdje intact moet laten. Hoewel dat misschien waar is, bevinden de meeste mensen die voor het eerst met swingdansen kennismaken, zich al snel in een salsaclub en leren ze als een van de vele gekostumeerde artiesten.

Salsa is een dansstijl die alleen in een langzamer tempo kan worden geleerd. Omdat de stappen niet sneller gaan dan een gewoon nummer, is het vaak eenvoudiger om van een vriend te leren in een situatie waarin je geen video’s, foto’s of een leeromgeving voor je hebt. Hoewel het waarschijnlijk een paar lessen zal kosten om je voeten onder je voeten te krijgen, zul je waarschijnlijk veel meer van salsa leren genieten, aangezien je weet wat je probeert.

Veel mensen schrikken ervoor terug om salsa te leren omdat ze het gevoel hebben dat het “bestaat uit jongens die een show geven”. Of zoals een vriend van mij altijd zei: “Dat is geen salsa!” Toch kan ik het niet veel oneens zijn met dit sentiment. Tot op zekere hoogte had mijn vriend gelijk. Maar dan ben ik dat ook.

Nee, salsa leren doen doe je meestal het beste solo en in een leeromgeving. Als je het goed doet, is het een solo-optreden. Het ziet er beter uit, stroomt een beetje beter en voelt beter aan (afhankelijk van wat je danst). Dit is relatief gezien een andere ervaring dan samen salsa leren doen, hoewel het volgen van lessen slechts een ondersteunende handeling is die het leerproces bevordert.

Salsa is zowel vrouwelijk als mannelijk. Het is een van de weinige sociale dansen die geen specifiek geslacht of geslachtsmarkering heeft. Samen met zijn vele attributen is het een van de mooiste dansen op het lichaam, zowel voor een man als voor een vrouw. Gezien zijn fysieke eigenschappen is de dans echt een van de meest sensuele, en het is vergelijkbaar met een sensuele vrouw. Dit maakt het leren van salsa niet alleen interessant en plezierig.

Ongeacht welke stijl van salsa je wilt leren, leer hoe je het moet doen op een plek waar je je lessen kunt volgen. Zoek er een in een salsaclub, in een salsaclub en uiteindelijk in een salsadansstudio. Het is een goed idee om een ​​paar studio’s te bekijken voordat u een beslissing neemt, zodat u zich zowel op uw gemak voelt als vertrouwd met de dansstijl voordat u er met beide voeten in springt.

Nog een van de dingen die het leren van salsa zowel leuk als leerzaam maken, is de prijs. Salsa-danslessen kosten gemiddeld $40-$50 per les, en er zijn veel verschillende instructeurs die bereid zijn een flinke korting op de les aan te bieden. De trainers werken meestal graag met mensen die net beginnen en bieden spannende lessen, niet alleen in de grondbeginselen van de dans, maar ook in het geven van tips en trucs om ervoor te zorgen dat je de beste danser wordt die je kunt zijn.

Mensen kunnen niet wachten om aan het einde van een lessessie in het getuigebord te zitten voor de analyse van je voortgang door de instructeur. Ze willen je ook adviseren om “een draai toe te voegen” of “een vier toe te voegen aan die zet” zodat ze kunnen “helpen” de dans te verbeteren, voordat je zelf de bewegingen gaat “toevoegen”.