The Condo tribe

We hebben genoten van een doorlopend opmerkelijk pension van de rustige vrouwen die elke winter naar de boerderij terugkeren. Het verblijf op de boerderij wordt ook genoten door jong en oud in dit integrale deel van de wereld. Velen van hen zullen je vertellen dat ze niet echt uit Namibië komen, maar van jaren geleden kwamen, toen de landbouw op de locatie vaker werd beoefend.

Het warme zomerseizoen en het Pademel-idee waarmee het allemaal begon. Namibië is zeker een gouden ervaring en een toevluchtsoord voor avonturiers, zoekers naar luxe, zoekers naar mooi weer en een speelplaats voor jongeren. We hadden gehoord dat de Pademelan-stam (vaders van de Miño-stam, woonachtig in het SanAE-gebied bij Umfolozi) een huwelijksritueel en -functie zouden verzorgen (in hun taal een 'templumensar' genoemd) voor pasgetrouwden.

Toen we aankwamen, vroeg in de avond, een van de meest aangename weersomstandigheden op het oppervlak van de planeet, met een groene en blauwe lucht. We waren bezoekers met een goed humeur en verheugden ons op wat komen ging. De ceremonie en receptie waren adembenemend.

De San Erik heeft ons volledig begeleid naar het jachthuis. Een adembenemend uitzicht. Een nacht met volle maan. We waren gasten met een goede reputatie.

De dame van het registratiekantoor van de lodge verwelkomde ons en nam ons mee naar een tafel in de receptielounge. We werden begroet door een van de dienstmeisjes, een mooie vrouw met een donkere huidskleur, die ons naar onze kamer bracht en daarna terugkeerde om ons een van de heerlijkste steaks te serveren die ik ooit heb gehad. Onze maaltijd werd aangevuld met een Belgische wafel met gekarameliseerde appels en fruittaffy, wat een perfecte afsluiting van ons diner was.

We trokken ons terug in onze logeerkamer om de zware, verstikkende kamer te vermijden. Een blauwe wierookbrander omringde ons en het gesprek was licht gepeperd over de gebeurtenissen in de wereld. De sfeer was er een die deed denken aan de jaren 60, zoals je die in Amsterdam zou verwachten. De prijzen voor de kamers waren redelijk, de totale huurprijs was $ 2350, en ze hadden gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats bij het strand.

We waren te gast in een prachtige B&B en werden behandeld als klokkenluiders. Echter, het nieuws verspreidde zich over het pand, al snel werd er een kleine huisjesverhuur opgericht en het woord verspreidde zich snel als een lopend vuurtje, al snel waren alle Condo-verhuur vol. Het werd partij centraal. Het is zeldzaam om een ​​accommodatie te vinden die geen zwembad, bubbelbad, kuuroord of groot, comfortabel bed heeft. Echter, een voormalige eigenaar behandelde ons (weer ons) als royalty's, hij huurde een enorm appartement met twee slaapkamers en twee badkamers, terwijl het huis maar groot genoeg was voor een kleine. Zelfs de Condo-verhuur is enorm; iets om te aanschouwen, zelfs als u voor een weekend huurt.

Ja, we verbleven in luxe hotels, maar naar mijn mening had elk van hen zijn nadelen. De meeste condo-verhuur waren een goede 10 minuten van het strand, strandliefhebbers zijn daar misschien niet zo happig op. Andere condo-verhuur waren direct aan het strand, maar terwijl de meeste direct langs de kliffen lagen, waren er een paar wat hoger op de kliffen, waardoor iemands vermogen om het strand te bekijken of het strand te gebruiken, werd beperkt. Ik geef liever toe dat mijn vakantie op de Seychellen werd verpest door de verhuur van appartementen op het strand, aangezien ik niet graag zwem in gebieden waar veel kwallen zijn. Dat gezegd hebbende, de meeste strandverhuur zijn prima, en sommige zijn spectaculair. Als je andere bedenkingen hebt over surfen, zijn er meestal genoeg andere dingen te doen op de Seychellen.

De gemeenschappelijke zwembaden maken een groot deel uit van de vakantie op de Seychellen, maar er zijn maar een beperkt aantal surfers die zich aanmelden voor een golf van 2 tot 3 uur. Als je niet naar het strand komt, is het meestal snel en gemakkelijk om een ​​andere surfer te vinden. Als je toch naar beneden komt, ga dan niet de golven op en profiteer van de beschikbare mogelijkheden. In tegenstelling tot andere belangrijke bestemmingen, zijn de meeste stranden op de Seychellen relatief rustig. Dat gezegd hebbende, inrixinserveer het leeuwendeel van het strand en zijn over het algemeen niet druk. In tegenstelling tot in Australië zijn leeuwen op het strand van Seal Beach overvol, maar over het algemeen is het veilig. Andere stranden zijn over het algemeen rustig, hoewel er kleine diefstallen en zakkenrollers voorkomen, dus dwaal niet van Coronary af.

Over het algemeen is de Seychellen een paradijselijk eiland, met zo ongeveer alles wat je maar wilt.